Houden van toezicht op de naleving van de Arubaanse arbeidswetgeving

 

Het bevorderen van een evenwichtige arbeidsmarkt voor het Land Aruba

Adviseren van de overheid m.b.t. vraagstukken op het gebied van de arbeidsmarkt

 

123

Personeelsregister 2018-2019

    

 Het bevorderen van een evenwichtige, kwalitatieve en participerende Arubaanse arbeidsmarkt.
 Een professionele partner in de bevordering van een duurzame arbeidsparticipatie van de beroepsbevolking in nauwe samenwerking met publieke en private partijen in de gehele arbeidsmarktketen ter realisatie van een toekomstbestendig Aruba.

Nieuws

Overzicht uitzendvergunning per 3 oktober 2019

Klik op Overzicht uitzendvergunning.

Maneho nobo pa companianan uitzend entrante 1 di augustus 2019

Anticipando riba e publicacion oficial di e maneho nobo di minister di Labor, Sr. Glenbert Croes, ariba uitzending ( esta e ponemento di trahado temporal na disposicion di un tercer compania), DAO kier a anuncia na pueblo en general cu e maneho nobo lo bay na vigor entrante 1 di augustus 2019. Esaki ta encera cu desde e fecha aki tur persona of compania cu kier haci un peticion pa un permiso di uitzend, of kier prolonga un permiso existente, por haci esaki na oficina di DAO na Paardenbaaistraat 11. Tin un formulario standard disponibel na DAO pa haci e peticion.

Read more...

Resultaten Arbeidskrachtenonderzoek 2018

e Directie Arbeid en Onderzoek (DAO) presenteert de resultaten van het Arbeidskrachtenonderzoek (AKO) 2018. Dit was de achtste maal dat de DAO in opdracht van de Minister van Sociale Zaken en Arbeid dit arbeidskrachtenonderzoek realiseerde. De DAO werkt samen met het Centraal Bureau Statistiek (CBS) en de Centrale Bank van Aruba (CBA) voor het realiseren van dit arbeidskrachtenonderzoek. Het AKO is een steekproefonderzoek onder huishoudens in Aruba met als doel de recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt te meten. Belangrijke indicatoren die door het AKO worden gemeten zijn: het werkloosheidscijfer, de omvang en ontwikkeling van de werkende bevolking, de omvang en ontwikkeling van de werkzoekende bevolking en de participatiegraad. Het AKO 2018 is een groot onderzoek onder de bevolking waarbij ook andere arbeidsmarktgegevens verzameld werden. De metingen hebben plaatsgevonden in de periode van 19 oktober 2018 tot en met 15 november 2018. De DAO is heel dankbaar aan alle huishoudens, enquêteurs en instanties die hun bijdragen hebben geleverd aan het welslagen van dit arbeidskrachtenonderzoek.

Read more...

Overzicht uitzendvergunning per 20 mei 2019

Klik op Overzicht uitzendvergunning.

Zoeken

Openingstijden DAO

Kantooruren - Directie Arbeid en Onderzoek - Aruba
Maandag tot en met vrijdag van 7:30 AM tot 12:00 PM - 1:00 PM tot 4:30 PM

Sociale Media

facebooktwitteryoutube